Пъстър Киш

24/01/2016
"Традиционен френски киш, идеален за делник и празник. Бързо, вкусно и оригинално ястие, което можете сами да приготвите, дори да не сте опитен кулинар. Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 910
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката се покрива с хартия за печене и отгоре се слага бутер тестото, като се оставя висок ръб отстрани.

Плънката се приготвя като лукът се задушава в малко олио и се смесва с нарязаните печени червени чушки, бекона на кубчета, нарязаните на кубчета кисели краставички, граха и настъргания кашкавал.

Яйцата се разбиват с прясното мляко, подправят се със сол и чер пипер и се смесват се със зеленчуците. Така приготвената плънка се излива върху бутер тестото.

Пече се 30-40 минути на 180 градуса до получаване на кафява коричка отгоре.

Може да се консумира и студен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар