Соленки от парено тесто

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
26/01/2016
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 533
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като наливаме в тенджерка водата, олиото, добавяме и сиренето на котлона да заврат. После сипваме във водата 1 ч.ч. брашно и бъркаме, докато се събере тестото на топка. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади.

Към изстиналото парено тесто добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме, докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер).

Изваждаме тестото върху набрашнен плот, ръсим още брашно и замесваме еластично тесто. Разточваме върху поръсена с брашно повърхност и изрязваме триъгълничета.

Слагаме парченце кашкавал в широката част и навиваме на кифлички.

Подреждаме в намазана с мазнина тава и печем в предварително загрята силна фурна на 200 градуса.

Красива бамбукова купа конус 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива бамбукова купа конус 20 см
20.99 лв.
Виж ››

Красива и удобна за ползване бамбукова купа конус за сервиране на салати, плодове, сладкиши, снаксове. Изработена от бамбук, качеството на бамбуковата купа е гарантирано. Тя ще ви служи дълго време, разнообразявайки интериора на вашата кухненска трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар