Супа от телешки ребра или джолан

26/01/2016
"Богата телешка супа с наситен вкус и един такъв аромат, който ще ви накара да се почуствате като у дома си, където и да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 046
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 750 - 1000 г (гърди или джолан) с костта
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • домати - 2 - 3 бр. (или 1 пълна лъжица доматено пюре)
  • сол
  • чер пипер
  • дафинов лист
  • целина
  • пащърнак
  • нманатарки - няколко сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане се сипва около 2 л вода, домати (настъргани, без люспите! ) или доматен сок (или 1 лъжица доматено пюре), едро нарязаното телешко (от джолан става най-супер, особено ако се сложи и кокалът), морковите (леко препечени върху котлона), 1 малка глава лук (също леко препечена на котлона и след това обелена – морковите и лукът се препичат, защото добиват страхотен аромат! ), черен пипер, парченце дафинов лист (не прекалявайте с него! ), малко целина (също не прекалявайте), няколко сухи манатарки (е, ако има), сол, пащърнак (около чаена лъжичка, ако е на прах), едро нарязан (но все пак нарязан! ) магданоз! И сол, разбира се!

Захлупвате и след като тенджерата зафучи, варите малко повече от час на тих огън. Когато след това я отворите, не забравяйте да извадите лука и да го изхвърлите, инак ще замирише като в кацата със зеле през март.

Ами... това е.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар