Начин на приготвяне
Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.
В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.
Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.
Подправя се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.
След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и кавърмата се отстранява от огъня.
Поръсвате пилешката кавърма с пресен магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за свинска кавърма или класическото катино мезе.
Коментари
Само с едно не съм съгласен, да се слага месото след като се задуши лука и пиперките - просто няма как да се зачерви месото.
Препоръчвам първо месото до зачервяване после лука до прозрачноси пиперките и накрая губите за да побият всички вкусове и аромати.Червеният пипер се слага преди доматите за да може по-лесно да се разтвори и да придаде необходимият вкус и арома.