Вит тиквеник с ром и мусковадо

93
349
126
1
29/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и настъргва на едро ренде. Орехите се смилат на ситно. Настърганата тиква се залива с олиото, мусковадото, канелата и орехите.

Слагат се на бавен огън за около 2-3 минути и се разбъркват, за да пуснат сок. След това към сместа се добавя и ромът. Всяка кора се поръсва с получения пълнеж и се навива.

Корите се подреждат в тава, като накрая се заливат със сока, който е пуснала сместа. Пече се в предварително загрята фурна.

По желание, когато е готов, тиквеникът се напръсква с вода и се задушава с кърпа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Много вкусна, десертна баница! Приготвям я често за закуска.
0
0