Селски соден хляб с чубрица

31/01/2016
"Най-вкусният селски хляб, с който ще зарадвате малки и големи "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 790
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва брашното, лимоновия сок, содата, солта, захарта, чубрицата и зехтина. Добавя се около 250-300 мл. топла вода и се замесва меко тесто. Прехвърля се на плота и се омесва още 10 мин. Покрива се с домакинско фолио и се оставете да почине 20 мин.

Размесва се тестото отново и се оформят два геврека с дебелина около 4 см. Слагат се в голяма тава или в две отделни намазани със зехтин. Поръсват се с брашно и още малко чубрица.

С кухненска ножица се щипват отгоре през малко разстояние като се внимава да не се прережат.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Обожавам домашна питка с чубрица. И аз я правя така, само че я сплитам на плитка.
0
0