Тафелшпиц

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110346627
Тафелшпиц1 / 2
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелка - 1 малка
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1/2 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме телешкото в подсолена вода с черния пипер и дафиновия лист. През това време приготвяме зеленчуците.

Грижливо измиваме и подсушаваме всички зеленчуци. Нарязваме зелето на ивички и леко го претриваме. Останалите зеленчуци нарязваме на кубчета.

Един час след като се е варил бульонът, прибавяме към него всички зеленчуци. Варим всичко още час.

Когато е готово, изваждаме месото, подсушаваме го и го нарязваме. Сервираме го с варените зеленчуци, а бульона - отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: