Карамелен сладкиш с ябълки

02/02/2016
"Открихме как да направите пиенето на кафе с приятелки още по-приятно занимание "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 756
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр
  • захар - за карамела - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 2 к ч , ванилия - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще печем сипваме захарта и поставяме на котлон Бърка се докато се разтопи и сваляме от котлона.

Ябълките трябва предварително да са обелени и нарязани на лунички. Нареждат се върху карамела.

Разбиваме яйцата със захарта, добавя се олиото, ванилията, брашното с бакпулвера.

Отделя се 1 к.ч. смес и се разбърква с какаото. Сипва се първо бялата смес, отгоре тази с какао и се прави шарка с дървено шишче с въртеливи движения.

Печем ябълковия сладкиш в загрята фурна 180 градуса 30 минути.

Изважда се и се обръща върху чиния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Svetozar Simov
Svetozar Simov
24.01.2019 18:15
Стана супер. Единствено добавих канела върху ябълките, и 1 ванилия в самото тесто.
1
0
Kamelia Ivanova
Kamelia Ivanova
15.01.2019 16:16
Здравейте! Направих сладкиша във форма със пръстен...въпроса ми е трябва ли да го обърна веднага, или след като се охлади?
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
захарта не е малко ,ползвала съм чашка за кафе от 180 мл ако ви е малко сложете по ваш вкус :)
0
0