Шницели от патладжани

ВаляВаляНовак
13/02/2010
"Вегетариански шницели за ценители - ядеш и не можеш да спреш "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 912
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • галета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме ги и ги оставяме да се оттече горчилката в продължение на 15 - 20 мин. Измиваме ги под течаща вода и ги подсушаваме със салфетка.

Разбиваме леко яйцето. Овалваме кръгчетата патладжани в яйцето и галетата.

В загрято олио пържим кръгчетата от двете страни до златисто.

Подноса се със салата от домати, червен лук и сирене.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар