Печено пиле 500 години османско съжителство

02/02/2016
"Една вкусна идея по толкоз наболяла тема. Благодарим на Стоян за прекрасната рецепта. Сподели и ти своите идеи в Готвач.бг!"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 105
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол
  • олио - 80 мл
  • черен пипер
  • къри
  • кетчуп
  • соев сос
  • червен пипер
  • мед - 20 г
  • бира - 500 (300) мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя си паста от всички подправки и олиото, намазвам пилето обилно от вътре и вън.

Бирата я отварям, махам етикетите, половината бира изсипвам в тавичката, където ще се пече пилето. Него го набучвам на шишето бира и слагам в тавичката.

Прибавям малко вода, един лук прерязан на две, морков прерязан на едри парчета, целина и магданоз.

Пека за около 90 минути на 180 градуса, като от време на време заливам със соса от тавичката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Чено
Чено
03.02.2016 22:22
То с казва еб..но пиле и рецептата е страхотна,само, че аз слагам и краве масло между кожата и гърдите(щото са по сухи).Подготовката е лесна,а за час и половина си пиеш ракийката със салатката
1
0
Стейси
Стейси
02.02.2016 21:26
Много извратено... Ужас...
3
2
MMN
MMN
02.02.2016 17:14
545 godini , a ne 500 ;)
0
0