Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле 500 години османско съжителство

Печено пиле 500 години османско съжителство

Печено пиле 500 години османско съжителство3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Една вкусна идея по толкоз наболяла тема. Благодарим на Стоян за прекрасната рецепта. Сподели и ти своите идеи в Готвач.бг!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол
  • олио - 80 мл
  • черен пипер
  • къри
  • кетчуп
  • соев сос
  • червен пипер
  • мед - 20 г
  • бира - 500 (300) мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя си паста от всички подправки и олиото, намазвам пилето обилно от вътре и вън.

Бирата я отварям, махам етикетите, половината бира изсипвам в тавичката, където ще се пече пилето. Него го набучвам на шишето бира и слагам в тавичката.

Прибавям малко вода, един лук прерязан на две, морков прерязан на едри парчета, целина и магданоз.

Пека за около 90 минути на 180 градуса, като от време на време заливам със соса от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чено
Чено
То с казва еб..но пиле и рецептата е страхотна,само, че аз слагам и краве масло между кожата и гърдите(щото са по сухи).Подготовката е лесна,а за час и половина си пиеш ракийката със салатката
03.02.2016 22:22
1
Стейси
Стейси
Много извратено... Ужас...
02.02.2016 21:26
3
2
MMN
MMN
545 godini , a ne 500 ;)
02.02.2016 17:14
Ваня  Величкова
Ваня Величкова
Хубава рецепта, а името предвид последните събития си е точно на място.. :)
02.02.2016 17:09
2
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Готина рецепта,ама заглавието ѝ пречи.Кажи си го пияно пиле ,та да те разберем.Много ми допада аромата на пилето след като е печено с бира.
02.02.2016 16:05
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много интересно заглавие на рецептата! Но иначе пилето изглежда доста апетитно.
02.02.2016 16:01