Торта Черно и Бяло

03/02/2016
"Знаете любимото ни правило - щом тортата е с два цвята, трябва да изядем по едно парченце и от двата "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 270
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Разбъркайте до получаването на гладко кексово тесто.

Готовата смес разделете на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията.

В предварително намазнена и загрята форма -сърце, редувайте като сипвате от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата смес. Изпечете първият блат. По същият начин изпечете и втори блат.

Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да стане гладък крем. Слепете блатовете с готовия крем. С останалият крем намажете цялата торта.

Разтопете шоколада, смесен с олиото в микровълнова фурна или на водна баня. Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини. Гарнирайте по средата с фонданово цвете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар