Селска пилешка каша

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
07/02/2016
"Няма как да мине без една-две филийки бял хляб "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 976
  • Преглеждания за месеца2738
  • Преглеждания за седмицата774
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Каши

Начин на приготвяне

Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.

Бульонът се остава настрана. Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.

В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.

Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.

Накрая се добавя накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона. Накрая се поръсва с магданоз.

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
14.10.2019 10:52
В момента готвя каша,харесвам я но много дълго се готви докато излезе мазнината отгоре става бавно защото се готви на слаб огън,но пък е вкусно
1
0