Козунак с орехи и стафиди

16/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 132
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява сe брашното 3 пъти. Разбърква се маята с хладко мляко, 2-3 с.л. брашно и 1 с.л. захар и се оставя за 10 мин.

Добавя се настърганата лимонова кора, ванилия, яйца, захар и масло. Замесва се еластично тесто и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

От тестото се оформят 3-4 фитила, всеки от които се сплескват и се поръсват с плънката от стафиди, орехи, захар и канела.

Сплитат се фитилите. Козунакът се слага в намазнена тава, завива се с кърпа и се оставя да втаса повторно.

Намазва се с разбитото в млякото яйце. Поръсва се със захар и се пече на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар