Печена сланинка

19/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 844
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сланина - 500 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината е прясна.

Завира се солена вода и се потапя в нея за около 5 минути да се избистри.

След което се вади и реди в буркани.

Като изстине саламурата, се залива сланината с нея.

След няколко дни е готова за консумация.

Вади се и се нацепва с нож откъм меката част.

Пече се на скара.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Георгиева
Невероятно вкусна е така изпечена.
0
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 19:46
Не обичам сланина,но тази на снимките снимката изглежда много апетитно.
0
0
Стан Ой
Стан Ой
19.02.2016 17:09
Ех, тази рецепта ме върна в младежките ми години когато работех като пазач на обект, спомням си че един път един колега от Долни Пасарел беше донесъл такава сланинка и я пекнахме набързо. Яли сме я само с хляб. Бедни години бяха тогава, ама си ги спомням с носталгия!
6
0
Ирена
Ирена
24.06.2016 15:50
Ох, котьо!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв