Великденски сладки

ЕфросияЕфросияДжедай301
22/05/2011
"И така, нека тренировките за Великден да започнат от сега "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 517
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за няколко часа стафидите в рома, така че много добре да набъбнат и омекнат. След това ги отцедете. Пресейте брашното върху масата и направете кладенче посредата.

Добавете 3/4 чаша разтопено масло, розовата вода (може и портокалова), кафявата захар и замесете тестото. От него се оформят топчета, колкото кайсия, които се натискат в средата с пръст, за да се получат дълбоки кладенчета.

В хаванче се счукват всички ядки, заедно с меките стафиди. Сипват се в съд, добавя се канелата и се разбиват с 1 и 1/2 с.л. масло и 2-3 с.л. захар до получаване на гладка маса.

С нея се пълнят великденските курабии. Пекат се в намазнена тава до бледозлатисто оцветяване. По желание се ръсят в пудра захар.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Вио
Вио
02.05.2013 04:22
Розовата вода по аптеките НЕ МОЖЕ да се приема вътрешно. Има химии в нея.
0
0
меги д.
меги д.
14.04.2012 10:53
как каква? розова вода може да намерите навсякъде...апетеки, магазини..Между другото, аз правих рецептата с размито във вода сладко от рози
0
0
Нели
Нели
13.04.2012 23:53
Каква розова вода,от къде се купува?
0
0