Торта с кроасани

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Опитвали ли сте някога торта с кроасанчета? Тази вкусотия задължително трябва да си приготвите"

Необходими Продукти

  • кроасани - 5 бр. с какаов крем
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • За карамела
  • захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете карамела, като загреете в касерола захарта и оставите да се разтопи, без да бъркате. Когато стане с златист цвят, е готов - внимавайте да не изгори.

В купа направете сместа за крема по стандартния начин, като разбиете яйцата със захарта и добавите затоплено мляко с ванилията.

Изсипете топлия карамел в тавичка, нарежете кроасаните на колелца и още докато е топъл, ги наредете едно до друго върху карамела.

Така кроасанените кръгчета ще залепнат и няма да изплуват на повърхността.

Изсипете сместа върху тях и сложете във фурна на 180 градуса до получаване на златист крем.

Оставете тортата да се охлади за минимум 4 часа.

Тортата с кроасани е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Любим десерт, който правим често в къщи. Аз не правя карамел и пак става много вкусно.
07.05.2020 19:47
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотен десерт! Вкъщи много го обичат. Правя го и със стар козунак, пак става хубав.
20.02.2016 15:42
2