Баница с праз лук и сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
27/02/2016
"Още топла я намажете с масълце и се насладете на невероятната вкусотия, която сте приготвили "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 783
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Вита Баница

Начин на приготвяне

Нарежете праза на колелца и изпържете до омекване в 2 с.л. зехтин.

Разбийте яйцата в купа, добавете млякото с бакпулвера, половината зехтин, натрошеното сирене им поръсете с чубрица.

Разбъркайте всичко и добавете праз лука. Подмажете кръгла тава с диаметър 30см с маслото, вземете една от корите, напръсайте я с малко от останалия зехтин и сложете аст от плънката.

Завийте на руло и сложете в средата на тавата.

По същия начин направете с останалите кори и плънка, като ги редите около средната в тавата във формата на охлюв.

Намажете баницата с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 170 градуса за около час до златисто-кафява коричка.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Чубрицата ми е най-използваната подправка,но не ми е минало през ум да я слагам в баница.Интересно!
0
0