Чеснови хлебчета Гъбки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
29/02/2016
"Няма начин да пропуснете на полянката тези неустоимо ароматни Чеснови хлебчета гъбки ! Ние отиваме да пълним кошницата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 239
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода с лъжичка захар и оставете да шупне. Брашното пресейте, направете кладенче и сложете яйцето, 50 мл от зехтина, сметана, сол и оцет.

Размесете като постепенно добавите и шупналата мая до получаване на хубаво гладко тесто. Оставете покрито на топло за час да удвои обема си.

В купичка сложете останалия зехтин, риган, намачкан чесън, сол, розмарин и мащерка. Втасалото тесто разделете на 12 равни части и оформете на топчета.

Всяко топче разтеглете на малка кора, както правите мекиците, сложете им по лъжица от овкусената смес и ги направете отново на топчета.

Намажете форма за мъфини с малко масло и във всяко отделение на формата сложете по едно топче от тестото. Намажете всяко с разбит жълтък и поръсете със семената. Оставете да втасат още 20 минути.

Сложете ги във фурната и печете на 160 градуса около час. След изпичане ги извадете от формите и те вече ще са придобили форма на гъбки :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар