Варена царевица с кочана

29/02/2016
"Леко я посолете и я намажете с разтопено масло..."
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 533
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • царевица - 4 кочана
  • сол - на вкус
  • вода
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се почиства от косата и листата. Може да се нарежи на половина, но може да се остави и цяла.

Нареждат се в тенджера една до друга и се покрива с вода. Отгоре се поставят малко листа и се притиска с чиния.

Варим на умерен огън за 30 минути, ако е млечна, става още по-бързо. Изважда се намазваме с масло и поръсваме сол. Бързо и вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:04
любима храна вкъщи..само че когато не е млечна отнема доста повече време.
1
0