Вкусни козуначени рула

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
675
207
346
2
05/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 381
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте млякото и в подходяща купичка, в която сте сложили малко топла вода, размивате маята. Когато се размие, слагате една супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи не много гъста каша.

Така получената смес оставяте на топло за 10 минути да втаса. В друг съд разбивате яйцата със захарта, добавяте есенцията от лимон и брашното. Месите си меко тесто, докато не започне да образува мехури.

Биете го 100 пъти в масата и го оставяте да втаса за кратко. През това време си смесвате в тенджерка всички съставки за плънката и леко заварявате получената смес.

Когато тестото втаса, го делите на три топки, които разточвате на кори с дебелина 1.5 см. Във всяка кора слагате от плънката и завивате на руло. Така получените рула намазвате с жълтъка.

Поръсвате ги с малко захар и орехови ядки. Намазвате си тавичката, в която ще печете рулата, с олио и ги подреждате вътре. Оставяте ги да втасат за кратко. Печете ги в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути, а след това за още 50 минути, но намалявате градусите на фурната на 150.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар