Торта Строител

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bg
Готвач
278
565
95
1
14/03/2016
"Да се трудим, да работим, да строим живота нов...Но нашето си е сладка работа, каквото и да говорим "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, добавяме захарта, млякото и бъркаме на водна баня. Добавяме брашното, бъркаме на ръка.

В малка тавичка - 20 см диаметър, намазваме с масло, слагаме хартия за печене и започваме да строим тортата.

Слагаме мъничко от сместа, разнасяме по цялата тавичка и печем до покафеняване, отгоре наливаме още малко, разнасяме и печем - така няколко пъти, докато свърши сместа.

Изваждаме от тавичката върху решетка да изстине. През това време смесваме загрялата сметана със ситно нарязания шоколад и бъркаме, докато се стопи.

Заливаме изстиналата торта. Украсяваме със звездички!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Аз само попитах :) Ще пробвам,много ме впечатли :)
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
14.03.2016 14:26
:))))
0
0
Наталия Петрова
Аз правя подобна кекс торта,страхотно се получава и не се препича.
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
14.03.2016 13:52
Да, трябва да се пробва, за да се убедят, че не се препича, те се пекат за отрицателно време!
0
0
Ирина Андреева Jolie
Защо не се пече тортата на един път?Така няма ли най-долния пласт да се препече за сметка на горния?
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
14.03.2016 12:59
Името й го подсказва, просто се строи, надгражда....и е ефектна когато се разреже. Не, колкото и странно да изглежда, не се препича долният блат.
0
0