Постна питка с подправки за Благовещение

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
25/03/2016
"Черпим всички с вкусна постна питка с подправки за празника "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 519
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода със захарта и я посипете с 2 с.л брашно. Оставете я да втаса на топло за 10 мин.

Междувременно пресейте брашното и солта в купа и направете кладенче. Изсипете втасалата мая и олиото. Замесете тесто.

Когато стане готово, го оставете да втаса на топло 30 - 40 мин. Разделете втасалото тесто на три еднакви топки.

Размесете всяка топка с различна подправка от приготвените - чубрица, къри и червен пипер. Разточете топките с различните подправки на правоъгълници.

Поставете ги един върху друг и навийте на голямо руло. Нарежете охлюви от рулото и поставете в намазана с олио тавичка. Оставете на топло да втаса отново.

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 С на средна скара около 25 мин. или до златисто. След като се опече, напръскайте с малко капки вода опечената питка и я захлупете с чиста кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pressy
Pressy
25.03.2016 22:59
Обичам този тип питка.Аз я правя със сиренце и шарена сос.
0
0