Начин на приготвяне
Замесваме меко тесто от активираната мая, разбита в топлата вода, със захарта и останалите продукти. От яйцето жълтъкът е за намазване, а белтъкът-в тестото.
Оставяме да втаса 40 минути, разделя се на 3 топки. Всяка се разточва на лист, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене. Върху нея слагаме 2 лист и пак с олио и сирене, и 3 лист така.
И 3 листа се завиват на руло и се нарязват на охлюви, дебели по 2 см. Нареждат се охлювите в тава, отгоре се намазват с разбит с олио жълтък. Почива си още 15 минути.
Печем месеницата в загрята фурна на 180 градуса. Като видим, че е запечена отгоре, се намаля температурата или се покрива с фолио, да не изгаря. Вкусно е с айран!