Яхния от телешко месо с лапад и доматено пюре

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435767
30/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото месо и го нарязваме на хапки. Запържваме в 1 непълна к.ч. олио и прибавяме изчистените и нарязани моркови, целина и зелен лук.

Ръсваме черен и червен пипер и брашно. Наливаме вода - 1.5 или 2 литра и оставяме да се вари.

През това време измиваме и изчистваме от жилките лапада и го бланшираме. Отцеждаме от водата и нарязваме ситно. Картофите белим и нарязваме на кубчета.

Прибавяме към врящото ястие лапада и картофите заедно с листа пресен джоджен. Когато картофите се сварят прибавяме 1 супена лъжици краве масло и доматеното пюре. Варим ястието до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар