Апетитни пълнени чушки с кайма и ориз

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
278
1k
372
934
1
07/04/2016
"Минутки за класика Вкусни пълнени чушки с невероятен сос. Как да не ги опита човек?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 328
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Чушки

Начин на приготвяне

Чушките са пресни или замразени (бланширани), изчистени от семки и дръжки.

В долния край срязвам чушките около 1 см, отвътре посолявам. Омесвам каймата с ориза и пълня чушките, като оставям около 1-2 см празно място.

Напълнените чушки подреждам в тенджера, наливам доста вода, толкова че да се свари оризът и да остане бульон. Слагам малко сол. Варя на бавен огън за да се свари ориз и отвътре.

Прецеждам бульона, добавям му олиото, ако е малко течността доливам вода. В купа разбивам яйцата, оцета и киселото мляко, слагам брашното и разбърквам до еднородна смес.

Наливам към незаврелия бульон и бъркам на бавен огън докато се получи сос с желаната гъстота, овкусявам със сол на вкус и затварям плътно с капак, за да не хваща коричка. След като изстине сосът се сгъстява още.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
pavel_0303
pavel_0303
18.08.2018 09:13
Изглеждат наистина апетитно.
0
0
Гергана  Георгиева
Страхотна рецепта, но на мен лично ми липсва лука и чубрицата в плънката.
2
1
Потребител#167180
Каймата си ми е овкусена и си има достатъчно чубрица, а и плънката е с повече кайма отколкото с ориз! Въпрос на вкус!
0
0