Начин на приготвяне
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.
Гъбите ги почистете и нарежете на филийки или ламели.
Сложете във средно голяма тенджера водата с разтворения бульон и изсипете приготвените продукти със зехтина или олиото и подправките.
Оставете да се варят около 30 минути на средна температура 180 градуса.
Разбърквайте по-малко, за да не се закачват зеленчуците на дъното.
След като се уверите, че всичко е сварено, го оставете настрани 15 минути.
Сервирайте борша топъл, като прибавите на порция по една супена лъжица сметана или кисело мляко.
Поръсете със ситно нарязания магданоз.