Питка за Великден

СоняСоня
Чирак
52
273
47
163
25/04/2016
"Агнешкото за Великден е много по-вкусно, ако го поднесете с топла питка"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 838
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта.

Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и се разделя на малки токи, като разточваме всяка една.

Навиваме всяка една разточена кора на рози и редим в намазнена тава.

Мажем с разтопено масло и печем на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
NEVI
NEVI
25.04.2016 10:58
Щом се ползва прясна мая трябва задължително да е разтворена в прясно мляко или вода а такива няма в рецептата може да е пропуск
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
25.04.2016 10:49
Много е хубава,обаче прясно мляко или вода не се ли слага,брашното ще се спои ли на тесто само от олиото и малко кисело мляко?
2
0