Ароматна пилешка каша

27/04/2016
Валентин Миранов
отВалентин МирановПомощник Готвач4414311
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 423
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г
  • домат - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. (малък)
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • брашно - 5 - 6 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и поставяме в тенджера пилешкото месо да се вари. В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания на дребно или настърган морков и подправките.

Щом се задушат ги махаме. Щом месото се свари го изваждаме от бульона и го оставяме да изстине, а добавяме към бульона запръжката.

Варим около 4-5 минути. През това време в чашка с вода слагаме брашното и разбъркваме хубаво, докато стане гладка смес, след което го изсипваме в бульона и размесваме хубаво.

Оставяме го да се вари, като от време на време го разбъркваме. Натрошаваме на дребно месото и го добавяме и него.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Georgi
Georgi
26.04.2019 13:33
Много вкусно стана
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв