Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Нашарени великденски яйца с лак и маркер

Нашарени великденски яйца с лак и маркер

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Нашарени великденски яйца с лак и маркер
Снимка: Марина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
"Необикновена и много атрактивна техника за украса на Великденски яйца, с която ще предизвикате истински фурор"

Необходими Продукти

  • яйца
  • бой за яйца
  • оцет
  • вода
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ви трябват още лак за нокти, перманентен маркер, гъба.

Преди да сварите яйцата, те трябва да са със стайна температура, така че ги извадете предварително от хладилника.

Измийте яйцата хубаво. За по-ярки цветове избелете яйцата, като смесите вода и оцет в съотношение 1:1 и сложите яйцата да се варят в тази смес. Ако са домашни, добавете и сол, за да се белят по-лесно.

Варете яйцата за около 15 минути, като от време на време трябва да премахвате пяната с помощта на решетъчен прибор. Когато са сварени, изтъркайте всяко яйце под струйка вода с твърдата част на гъбата.

След като сте ги избелили, сложете яйцата в гореща вода. Разтворете боите според указанията на опаковката им и добавете 2-3 с.л. оцет. Започнете да потапяте яйцата до получаване на желаният цвят. След това ги подсушете.

Когато са вече боядисани, може да започнете да ги шарите. За целта вземете различни цветове лакове за нокти (може и брокатени) и срежете по едно парче от гъбата за всеки цвят.

Намажете гъбата с желаният лак и го нанесете с потупващи движения по яйцето, така че да изглеждат като напръскани. Другата част от яйцата може да изрисувате с маркер, като развихрите въображението си. Накрая намажете яйцата с олио за по-голям блясък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Много красиви са! Браво!
04.05.2016 16:44
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
много са хубави, браво за старанието, получили са се супер
30.04.2016 23:40
1
1
Покажи всички подкоментари