Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Кифлички и мини козуначета

Кифлички и мини козуначета

Кифлички и мини козуначета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. без 1 жълтък, той е за намазване
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 100 мл разтопена
  • лимонада - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1 кубче
  • сол - щипка
  • ванилия
  • лимонова кора
  • брашно - 1 кг
  • Поръсване и украса
  • червени боровинки
  • захар
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Маята се разтваря в част от лимонадата и щом шупне, сипваме в пресято брашно. Добавят се разбитите яйца, разтопената мас, останалата лимонада, настръгана кора от лимон, ванилия, щипка сол. Замесва се меко тесто. Намазва се с олио и оставяме да втаса 50 минути на топло.

Готовото тесто се разделя на три части. Първата се разточва на кръгла кора, нарязва се на триъгълници. В широката част се поставя малко течен шоколад и се навиват кифлички. Нареждаме в тава. Втората част се късат малки топчета, оформя се фитил и се връзва на възелчета. Двата края се събират отдолу, да се оформи цвете. В средата се поставя червена боровинка.

Третата част се оформят топчета с големина на ябълка. От средата на топчето се разточва надолу, а точилката се притиска в горната част. Разтоканата част се срязва на три и се плете плитка. Прехвърля се плитката върху притиснатата част. Нареждат се в намаслена тава. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък, поръсваме със захар по желание.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотни! Както винаги, много сполучливи!
02.05.2016 12:55