Питки Душички

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
866
1
05/05/2016
"Душа даваме да опитаме още веднъж Питки Душички "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 331
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва със захарта и 2 с.л. брашно, залива се с топлата вода и се оставя да шупне.

Брашното се смесва със солта и се прави кладенче в средата, добавя се шупналата мая, разбитото кисело мляко с оцета и олиото.

Меси се меко тесто и се оставя 30 мин. да втаса. Готовото тесто се разделя на 10 топчета, подреждат се в тавичка и се оставят да втасат още 30 мин.

Заливат се с разтопения маргарин и се пекат за 35 мин. на 180 градуса. Няколко минути преди да се извадят, се поръсват с настъргания кашкавал.

Изваждат се и се намазват с малко масло или маргарин, завиват се с чиста кърпа. Станаха много меки, пухкави и вкусни.

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
К К
К К
17.05.2016 15:17
Наистина са душички!
0
0