Торта Болонезе с рикота

Торта Болонезе с рикота

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
11/05/2016
"Нов прочит на италианската кухня, красиво и вкусно предложение от Добринка Петкова! Благодарим за идеята !"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 505
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода за 5 минути. Отцедете ги добре от водата. Поръсете със зехтин и настърган пармезан, разбъркайте.

Във форма за торта наредете макароните изправени. Разбъркайте рикотата със сметаната и я разпределете върху макароните. Запържете лука и чесъна, прибавете каймата, след 5-6 минути добавете и пасираните домати заедно със течността.

Добавете подправките и оставете на огъня още 10-15 минути. Изсипете соса върху макароните.

Печете на 200 градуса за 15 минути, извадете и поръсете тортата обилно с кашкавал. Върнете обратно във фурната и допечете. Извадете и поръсете с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vesela Vaklinova
Vesela Vaklinova
25.01.2019 16:32
Здравейте, благодаря за чудесната рецепта и обяснението за приготвяне стъпка по стъпка. Изпробвах я и се получи много вкусно. Вкъщи всички я харесаха
0
0
Добринка Петкова
Благодаря ,радвам се че ви допада.Малко повече време отнема подреждането на спагетите,но пък си заслужава.
0
0
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда.
0
0