Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от патладжани и кюфтенца с кашкавал

Чипс от патладжани и кюфтенца с кашкавал

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Чипс от патладжани и кюфтенца с кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 - 5 по - тънки
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • кайма - 500 г микс (свинско и телешко)
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия стар
  • кашкавал - 50 г
  • кисело мляко - 1 к.л.
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • сода - щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелих пресните патладжанчета, нарязах ги на дълго и тънко, осолих ги и ги оставих да им изтече горчивият сок. След трийсетина минутки ги овалях в брашно със сол и ги пуснах в тигана с нагорещеното олио. Оставих ги да се изпържат добре и ги извадих върху салфетка, да уеме мазнината. Не се слагат едно върху друго, докато са топли, защото омекват и губят онази уникална хрупкавост.

Кюфтенцата с кашкавал

Каймата е стандартна от магазина, 500 г микс свинско с телешко. Рендосвам на ситното на рендето малка глава лук, 1 яйце, 1 филия стар хляб, 1 к.л. кисело мляко със шипка сода, кимион, черен пипер, ако има нужда сол.

Нарязвам кашкавала на малки кубчета и омесвам добре и оформям кюфтенцата. Оставям я в хладилника да поеме ароматите. Ако имате възможност, подгответе я предния ден.

Преди да ги изпържа, ги намазвам с олио и ги овалвам в галета, след което пускам в горещото олио. Пържите до зачервяване.

За кюфтенцата направих и сос от прясно настъргани домати, босилек, сол, щипка захар, черен пипер и чесън. Варите до сгъстяване. Заливате кюфтенцата и хрупате чипса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: