Задушен петел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Задушен петел1 / 2
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
"Разбира се, че ще го поднесете с чаша червено вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се нарязва на порции и се слага в сгорещената мас. Прибавят се нарязаните моркови и лук и се разбърква. Прибавя се и коняк. След няколко минути се прибавят и виното, брашното размито с доматеното пюре, подправките и 100 мл вода.

Вари се на тих огън, докато месото от петел по омекне. Прибавят се и задушените в масло гъби и се доварява.

Накрая се прибавя и нарязания магданоз в ястието от задушен петел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: