Голямата милинка

15/01/2017
"И както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 184
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и оставяме да шупне за 10 минути. С остналите продукти се замесва средно меко тесто /без сиренето/.

Втасва на топло за 30 минути, покрито с кърпа.

От тестото се късат малки топчета и се нареждат в намаслена тава.

След 10 минути оставена да си почине се прави заливка. В тиган се загрява олиото и маслото, запържва се брашното и заливаме отгоре. После се поръсва с натрошено сирене.

Фурната, загрята на 180 градуса, печем милинките до хрупкава коричка. Сервираме с чаша мляко и поръсена с пудра захар, ако обичате.

Много е вкусна.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ася Заевска
Ася Заевска
04.03.2018 15:21
Аз ги направих по-големи и пак се получиха.Благодаря за страхотната рецепта!
1
0
Николина Панчева
Мария с суха мая по бързо втасва тестото и стават по меки . само това е разликата .аз днес замесих тесто за питка за утре с суха мая и за 5 минути втаса маята а за около 20 минути втаса и тестото . след малко ще го примесвам и ще пека
3
0
Ваня Георгиева
Аз ще ти отговоря от опит че и със суха мая стават мекички и вкусни.
2
0