Вити питки със сирене

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
02/06/2016
"На всеки по една вита питка със сирене, а на нас - две, защото ви дадохме вкусната идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 463
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мая - 1 кубче
  • вода - 300 - 350 мл
  • захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 с. л.
  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто
  • олио - за намазване
  • сирене - 250 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме кубчето мая. Водата сипваме в тенджерка или друг съд на котлона да се стопли, за да стане хладка, след което я махаме и я добавяме при маята, сипваме и захарта.

Разбъркваме хубаво с ръка до разтварянето на маята и захарта във водата, оставяме за около 5 минути, след което добавяме солта и с лъжица добавяме брашно и бъркаме.

Щом се сгъсти, на плот или в тава поръсваме с брашно и изсипваме сместа. Добавяме още брашно до замесването на средно меко тесто, което намазваме с олио и оставяме да втаса за около 20-30 минути.

В чиния или купа си натрошаваме сиренето на дребно, да няма едри парчета.

От тестото режем топки, но не много големи и с точилка или на ръка ги разстиламе на кора, но не много тънка, поръсваме със сирене, навиваме на руло и след това на охлювчета, поставяме в намаслена тава.

Печем в предварително загрята фурна до готовност. По желание отгоре може да се намажат с жълтък.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
К К
К К
02.06.2016 14:09
Много любими са вкъщи! Аз слагам и 2 лъжици олио при замесването и малко прясно мляко и стават много меки и вкусни!
2
0