Моята питка със сирене

ЛюсиЛюсиНовак20107
17/06/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички изброени продукти за тестото (само без маслото) замесете постепенно меко тесто.

Оставете го втаса в намазнена тава, като го намажете с олио, за да не хваща коричка. Премесете го отново и пак оставете да втаса.

След това го разстелете върху намаслена повърхност и наредете половината от размекнатото масло.

Навийте и усучете, оставете за трети път да втаса и го намажете с предварително разбитите жълтъци с лимоновия сок и олиото.

Поръсете със сусама и печете около 30 минути на 200 градуса. Ако коричката много се препече, най-добре го покрийте с фолио. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Не са ли много 2 сухи май, на килограм брашно е достатъчно и една от 7 грама.
1
0
Люси
Люси
18.06.2016 00:17
Да, 1 пакетче суха мая или 1/2 прясна мая, благодаря! Аз винаги правя със сухата мая, но от тефтерчето на свекито пишеше за прясна мая 1/2 пакетче.
0
0