Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Зелен фасул с тиквичка

Зелен фасул с тиквичка

NikolNikol
Чирак
5518790
Зелен фасул с тиквичка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
39 мин.
Общо
49 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр. (малка)
  • доматен сок - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • масло - 80 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и се нарязват на кубчета. В тенджера се слага маслото и в него се задушават лукът и останалите зеленчуци.

Сипва се гореща вода или бульон, осолява се се оставя да къкри около 30 мин.

Накрая се прибавя пипера да и накълцания магданоз.

Може да се сервира с лъжица сметана или таратор по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: