Чорба от свински уши

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
377
2k
1k
939
4
23/06/2016
"Знаете ли как се казва на прасе, което не слуша - Чорба от свински уши се казва "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 554
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински уши - 4 - 5 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме старателно ушите. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона. Когато заври ги отпенваме. Прибавяме няколко зърна черен пипер и сол.

Имайте предвид, че водата ще намалее, затова не прекалявайте със солта. Когато се сварят ушите ги вадим от бульона. Нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме обратно в бульона. Оставяме ги да заври още веднъж.

По желание може да се направи застройка или да се добави малко размито брашно, за да се сгъсти. Сервира се топло. Задължителни подправки към нея са лют червен пипер и счукан чесън с оцет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар