Начин на приготвяне
Приготвяме пълнежа. В подходяща купа слагаме предварително изцедената риба тон, пармиджаното, половината от галетата и 20 мл зехтин. Нарязваме магданоза, босилека и чесъна и ги слагаме в купата. Разбъркваме добре.
Нарязваме доматите на дребни кубченца, а маслините и каперсите малко по- на едро. Прибавяме към сместа. Опитваме за сол и ако е необходимо добавяме малко.
Подправяме с черен пипер и разбъркваме добре. Измиваме чушките и отрязваме малко по-големи капачета. Посоляваме вътрешността им и намазваме със зехтин вътре и вън.
Пълним ги с пълнежа, поръсваме с останалите галета, слагаме капачетата и ги слагаме изправени в подмазана тавичка. Покриваме с фолио и печем в загрята на 180 градуса фурна за 30 мин. Откриваме и печем още 10 мин. Поднасяме изстинали с подходяща салата.
Коментари