Ислим кебап

24/06/2016
"Това е може би едно от най-любимите ни ястия от турската кухня, страхотно, сочно и ароматно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 875
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е адаптирана от "Домашни вкусотии". Следвала съм точно рецептата и се получи прекрасно.

Доматения сос приготвих, като запържих за кратко лука и чесъна, след това добавих домата и подправките. Оставих да поври докато се сгъсти малко.

Нарязвам патладжана на дълги филийки и го посолих, за да си пусне горчивината.

Запържих патладжана, в него увих кюфтенцата от вече овкусената кайма, като закрепих крайчетата на патладжана с клечка за зъби.

Залях с доматения сос, покрих с фолио и пекох на 200 градуса за 20 минути, след това махнах фолиото, поръсих с кашкавала и запекох до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariana
Mariana
07.07.2016 10:24
Изпитана рецепта за ужасно вкусно ястие, страхотно!
1
2