Пържен боб с бекон

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
863
1
21/07/2016
"И на вас ли беконът е любимата подправка за боб "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 709
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за няколко часа, измива се и се сварява. 10 минути преди да се свали от котлона се добавя морковът, нарязан на парченца, за да се свари и той.

Лукът се нарязва на дребно и заедно с чесъна се слага да се пържи, добавя се бекона нарязан на парчета, след това се добавя брашното и червения пипер, запържва се за кратко и се добавя бобът, налива се 1 ч.ч. вода и се добавят подправките.

Оставя се на котлона докато водата се изпари и ястието се сгъсти. Сваля се от котлона и се поръсва с пресен магданоз.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар