Постен ориз с тиквички, домати и маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
21/07/2016
"Ако всички вегетариански ястия изглеждаха като този постен ориз с тиквички, домати и маслини, щяхме да намалим месцето, честна дума"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 914
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете. Добавете нарязания морков и тиквичка. След няколко минути добавете ориза и накрая нарязаните на ситно домат и спанак.

Изсипете сместа в подходяща дълбока тава. Налейте вода, около 600-700 мл, и прибавете подправките. Сложете ястието във фурната на 220 градуса за 30 минути.

Извадете го, отгоре наредете кръгчета домати и маслините. Върнете ястието във фурната да се допече за още 10-15 минути.

Страхотен постен ориз за тези, които са на пости или на диета.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар