Начин на приготвяне
Измиваме целината, белим я и я настъргваме на ренде. В тенджера кипваме вода и пускаме целината. Оставяме да се вари, докато омекне напълно. Водата, в която варим, не трябва да е много.
Омекналата целина пасираме с пасатор на гладка смес. В друг съд сгорещяваме краве масло и в него запържваме брашно. Заливаме с прясното мляко и изсипваме в супата.
Оставяме да поври още 5-6 минути и подправяме със сол. Готовата супа сваляме от котлона и оставяме да се охлади. В купа разбиваме яйцето и киселото мляко. Застройваме супата.
Приготвяме крутони, като в малко сгорещено масло с черен пипер и ситно нарязан магданоз изпържваме нарязания на хапки хляб. Сервираме супата, гореща и във всяка порция пускаме от препържените крутони.
Коментари