Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от целина

Крем супа от целина

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Крем супа от целина1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • целина - 2 бр. глави
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 5 с.л. краве
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • За крутоните
  • хляб
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме целината, белим я и я настъргваме на ренде. В тенджера кипваме вода и пускаме целината. Оставяме да се вари, докато омекне напълно. Водата, в която варим, не трябва да е много.

Омекналата целина пасираме с пасатор на гладка смес. В друг съд сгорещяваме краве масло и в него запържваме брашно. Заливаме с прясното мляко и изсипваме в супата.

Оставяме да поври още 5-6 минути и подправяме със сол. Готовата супа сваляме от котлона и оставяме да се охлади. В купа разбиваме яйцето и киселото мляко. Застройваме супата.

Приготвяме крутони, като в малко сгорещено масло с черен пипер и ситно нарязан магданоз изпържваме нарязания на хапки хляб. Сервираме супата, гореща и във всяка порция пускаме от препържените крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Обожавам всичко направено с целина
03.08.2016 10:01