Най-вкусните летни патладжани

01/08/2016
"Това лято хит са импровизациите с патладжани, а топ фаворит са тези вкусни летни патладжани"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 574
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разполовете на две. Посолете ги и ги оставете за кратко да се отцедят ако е необходимо. Отстранете вътрешността с помощта на лъжичка.

Запържете ги за кратко в сгорещено олио. Отцедете ги върху домакинска хартия.

Направете плънка, като почистите зеленчуците /без домата/ и ги нарежете на подходящи парчета.

Задушете ги в олио, докато омекнат. Прибавете гъбите, вътрешността на патладжана и овкусете със сол. Отстранете готовата плънка и добавете настърган кашкавал.

Напълнете патладжанчетата и ги наредете в тавичка , застлана с хартия. Върху всяко парче патладжан сложете кръгче домат. Изпечете до златисто. Поръсете с магданоз и поднесете.

Вкусът е невероятен!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар