Начин на приготвяне
Обелете картофите и отделете от тях 2 бр. по-големи. Двата картофа нарежете на тънки колелца като за чипс, другите сложете в тенджера и сварете в подслоена вода. Двете бутчета сложете също в тенджера и сварете до готовност. Охладете и обезкостете.
Патладжаните и тиквичките рендосайте, сложете им малко сол и оставете върху цедка да се отцеди излишната вода в тях. Изстискайте ги с ръце. Лука нарежете на дребно и изпържете в зехтина за кратко, след това сложете и тиквичката с патладжана и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус и гответе 5 мин. Когато картофите се сварят ги отцедете и намачкайте на пюре, подправете и сложете маслото.
В купа разбийте яйцата, сложете картофеното пюре, млякото и пилешкото месо. Тортена форма намажете с мазнина и поръсете с галетата, като покривате и страните ѝ. На дъното и стените наредете колелцата картофи като ги покривате добре. Сложете половината от картофената смес и загладете.
Върху тази смес сложете от лучената плънка с тиквичките, добавете топеното сирене и покрийте с другата половина от картофената смес. Отгоре се слага от плънката с лука, поръсва се с топено сирене и се залива с останалата картофена смес. Филийките хляб натрошете на трохи и смесете със зехтин, червен пипер, риган и мащерка.
Поръсете тарта с тези трохи и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин. Настъргва се топено сирене и се ръси с хлебни трохи, предварително оваляни в малко зехтин, червения пипер, ригана и мащерката. Пече се на 180 градуса за 30-40 минути. Когато е готов тартът се оставя да се охлади и се освобождава от ринга внимателно. Консумирайте топло, но не горещо.
Коментари