Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Картофен тарт с пилешко месо

Картофен тарт с пилешко месо

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Картофен тарт с пилешко месо
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Винаги сме знаели, че формата за торта може да бъде използвана далеч по-практично, като например да си приготвим разкошен картофен тарт"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • хляб - 2 филии
  • сирене топено - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • риган - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • галета - 50 гр
  • лук - 1 глава стар кромид
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • масло - 50 г
  • патладжани - 100 г
  • тиквички - 100 г
  • картофи - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и отделете от тях 2 бр. по-големи. Двата картофа нарежете на тънки колелца като за чипс, другите сложете в тенджера и сварете в подслоена вода. Двете бутчета сложете също в тенджера и сварете до готовност. Охладете и обезкостете.

Патладжаните и тиквичките рендосайте, сложете им малко сол и оставете върху цедка да се отцеди излишната вода в тях. Изстискайте ги с ръце. Лука нарежете на дребно и изпържете в зехтина за кратко, след това сложете и тиквичката с патладжана и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус и гответе 5 мин. Когато картофите се сварят ги отцедете и намачкайте на пюре, подправете и сложете маслото.

В купа разбийте яйцата, сложете картофеното пюре, млякото и пилешкото месо. Тортена форма намажете с мазнина и поръсете с галетата, като покривате и страните ѝ. На дъното и стените наредете колелцата картофи като ги покривате добре. Сложете половината от картофената смес и загладете.

Върху тази смес сложете от лучената плънка с тиквичките, добавете топеното сирене и покрийте с другата половина от картофената смес. Отгоре се слага от плънката с лука, поръсва се с топено сирене и се залива с останалата картофена смес. Филийките хляб натрошете на трохи и смесете със зехтин, червен пипер, риган и мащерка.

Поръсете тарта с тези трохи и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин. Настъргва се топено сирене и се ръси с хлебни трохи, предварително оваляни в малко зехтин, червения пипер, ригана и мащерката. Пече се на 180 градуса за 30-40 минути. Когато е готов тартът се оставя да се охлади и се освобождава от ринга внимателно. Консумирайте топло, но не горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
тц тц, защо го виждам толкова късно...потекоха ми лигите...сега ще го сънувам и утре рано рано ще го врътна :)))мн. вкусно изглежда
08.08.2016 21:30