Рязани камби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
696
6k
1k
2k
6
24/08/2016
"Не позволявайте на зимата да ви изненада без да сте сложили в килера поне няколко бурканчета от тази хрупкава туршия!"
Приготвяне60 мин.
Готвене6 мин.
Общо66 мин.
Порции7-8 буркана
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 939
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семките и режат на парчета. Прави се солен разтвор от водата и солта, в който нарязаните камби престояват 12 часа. Аз ги приготвям вечерта и оставям да престоят една нощ.

На сутринта камбите се отцеждат от солената вода и се нареждат в буркани. Между тях нареждаме стръкчета целина и обелени скилидки чесън.

Приготвяме саламура от оцета, захарта и олиото. Размесваме съставките и слагаме на котлона да заври. С горещата саламура заливаме камбите докато се напълнят бурканите.

Запечатаните буркани стерилизира за 5-6 минути след завиране.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар