Печено пиле с шафран

Росица СтояноваРосица СтояноваНовак8715813928
08/09/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната. В сух тиган запечете шафрана докато пусне аромата си (1-2 минути), оставете да изстине и счукайте заедно със солта и черния пипер до получаване на прахообразна смес.

Внимателно отделете кожата от пилето и намажете отвсякъде (и под кожата) с подправките.

Под кожата и в пилето сложете розмарина и лимовите резени. Вържете бутчетата с конец и печете до готовност (около час).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар