Печени мариновани камби с моркови

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
13/09/2016
"Апетитно сладко-кисели печени камби за зимата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 779
  • Преглеждания за месеца4148
  • Преглеждания за седмицата92
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • червени камби - 25 - 30 камби (средно големи)
  • моркови - 1 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 - 2 глави
  • съставки за 1 камба
  • сол - 1/2 к.л
  • олио - 1 с.л
  • оцет - 1 ч.л
  • захар - 1/2 ч.л (може и мед 1 ч.л)
  • черен пипер
* мерки и количества
Камби

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме кабите от семето и дръжката.

Във всяка слагаме от изброените съставки: сол, захар, олио и оцет.

Нарязваме морковите на парченца, както и чесъна, магданоза - на по едро, и объркваме заедно.

Пълним камбите и редим в тава, печем във фурната до леко запичане (по-твърди са по-вкусни).

Горещи ги слагаме една върху друга в буркани. Запечатваме и обръщаме с капачката на долу.

Не е нужна стерилизация. Не се пълнят с нищо, защото си пускат собствен сос.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Биляна Владова
Това е една от малкото видове туршии които се приготвят в моето семейство. Единствената разлика е, че аз не използвам магданоз, а целина. Също става страхотно.
1
0
Ваня Георгиева
Благодаря за коментара и на нашето семейство много ни допадат и всяка година си правим оттях. А за продуктите всеки може да си сложи каквото поиска зеле, карфиол и други.
7
1
Дани
Дани
20.09.2016 14:49
О, да! Стават супер. Подходящи са и за бърза консумация. Например едно от бурканчетата може да не се запечата и след като изстине да се прибере в хладилника и да се хапне още на другия ден. В смисъл това бурканче дори не е задължително да се обръща защото при плътното нареждане на камбичките соса така или иначе напълва буркана. Разбира се всеки може да прави различни интерпретации, стига да се спазват осн. правила за сол и оцет, даже аз лично захар слагам по-малко количество от солта. Слагам ситно нарязано зеле или дребно накъсани розички карфиол и целина, не ползвам магданоз. Но както казах на кой както му харесва. Рецептата е страхотна!
7
1